Tropical Fish Keeping banner
1 - 12 of 12 Posts

· Banned
Joined
·
2,012 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have had my 20 gallon tank for two weeks now. I am currently cycling it with 5 zebra danios. For two weeks my stats have not changed. My ammonia is either.25 or .50. I do a 25% water change when its at .50 and a 10% water change when its at .25. The ph is always 6.8 and the nitrite and nitrate are always at zero. Is their something wrong because the ammonia is not changing. I use two filters, one penguin biowheel filter and one top fin power filter. My fish seem fine and i have had no casualties yet. I feed them 1-2 a day but for the last 3 days i have not fed them. And yes, i do use a dechlorinator that gets rid of chlorine and chloramines (my water company doesnt use chloramines though)
I have not been using any medications.

Photos are down the page

Here is my ammonia tests in order from day 1-15
"0
0
0
.25
.25
.25
.25
.25
0
.25
.25
.50
.50
.25
1.0!!!
.25 Phew
.50
.50
1.0 OMG IM SO ANGRY

"All nitrite is at zero, all nitrate is at zero" (since no one has read this i will have to put it in table form!)

Nitrite:
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Nitrate:
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0



I was using dip and read test strips from mardel. These past few days i have been using API freshwater master test kit that uses liquid tests.
 

· Banned
Joined
·
2,012 Posts
Discussion Starter · #9 ·
if you have read the whole thing you would see i have tested the nitrites AND Nitrates, i also test PH, i test everything once a day and sometimes twice a day, tell me how i can fix or help this problem, i use liquid test today and it came at 1.0 for ammonia and zero for everything else. READ THE WHOLE POST BEFORE YOU REPLY
 

· Banned
Joined
·
2,012 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Here is my equipment. Tommorrow im going to my lfs and getting a different water dechlorinator incase the one i have isnt working. As many people have suggested i will probably get PRIME. I will also get those products that add bacterial strains to try and boost my bacterial growth. This might just work

Here are the photos

This is my main filter. The wheel is spinning. It is a Marineland, Penguin 100, Bio-Wheel power filter


Here is the same filter but with the hood off so you can see the wheel itself.


Here is the filter media for my main filter, it has filter floss and activated carbon


Here is my other filter, it works as a back up or when im using a quarantine/breeding tank. It is a topfin model 20 power filter


This is the filter media in my back-up top fin filter. It contains activated carbon


Here is my test kit. It uses liquid testing.


here is my fish food. I have frozen food but i havent used those yet


Here is the salt i use. A small fingernail sized pinch per 10 gallons, its about half a teaspoon


Here is my water conditioner. I am getting a new one tommorow because i dont think this one is working, thats my diagnoses on why my biological filter is not establishing. I will probably switch to PRIME.


Heres the whole tank
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top