LEDs Stopped Working... - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 11-01-2019, 03:38 AM Thread Starter
Member
 
Aquarium
LEDs Stopped Working...

I was given 3 StarkLed Flare lighting units. They can either be used individually or plugged & screwed together to make one long unit.

Along with the LEDs, I was given 2 power supply units. One model to power one LED unit only & the 2nd power supply to power 2 units together.

Basically I've only used one LED unit (with the appropriate power supply) for several months now. I came home the other day & it had lost its brightness & was just a dim flickering light.

I tried replacing the LED unit with my 2 other spares but the same dim flickering. I reasoned it must be the power supply.
So I plugged 2 LED units together & tried the 2nd power supply...same dim flickering...no matter what combination of the 3 LED units I tried, nothing worked.

This is my first time using LEDs soooo I'm wondering if they have a certain life expectancy?

Do LEDs go from dim to full strength or are they basically bright once turned on?

Are the units supposed to be hot/warm to touch?
The LEDs are encased in an aluminium fixture & has always been surprising warm to touch.

I simply don't understand how all 3 units stopped working even though I've only ever used one. And I don't understand either how both power units could be faulty if the issue isn't with the LEDs themselves?

Anyone with advice or experience would be much appreciated.
Kilgore Trout is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-01-2019, 10:14 PM
Member
 
My one LED strip gets warm (80-85F) on the light side. My older one used to flicker and go out. Some of the blue lights don't work. I gave it a good cleaning and added a lid to the tank as I suspected humidity was building up from a poor seal on the light. Some brands are better than others.
Genos is offline  
post #3 of 3 Old 11-01-2019, 10:42 PM Thread Starter
Member
 
Aquarium
Like I said I've only ever used one unit with the other 2 as spares. I took the casing off & it's clean & no obvious humidity damage.
I just don't understand how all 3 just don't work anymore???

I checked StarkLED's website, these are pretty impressive units.
Kilgore Trout is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome