new tank problems - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-17-2007, 12:04 PM Thread Starter
New Member
new tank problems

new marine tank all going well until 2 days ago sudden outbreak of green algae very agressive changed 25% water made no difference nitrate levels not very high was thinking maybe phosphate related cleaning tank everyday come home from work and all four sides are green again getting frustrated was thinking of getting u.v filter for tank but was hoping to put corals and such for reef tank when it matured all other tests are showing zero fish seem fine eating and such but read u.v.filter kills all bacteria including the good stuff which the tank needs id be grateful for any syggestions :( :(
bubbles12 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 5 Old 09-17-2007, 12:07 PM
You will get more help here.
Daz is offline  
post #3 of 5 Old 09-17-2007, 06:39 PM
Lupin's Avatar
Unless it's green water, UV may not exactly help. The water needs to pass through the UV filter to eliminate the algae and in your case, it probably won't. Test the phosphate level and post the exact result.:)

Welcome to

Sent from my desktop or phone or whatever else I am holding on to  2
I'm ready for the pressure.
The drama and the pleasure!
If there is one thing I want to see here, it's HUMOR.
I believe I can fly!
I believe I can touch the sky!
I think about it every night and day!
I stand in awe of my body.
Lupin is offline  
post #4 of 5 Old 09-17-2007, 09:08 PM
Sounds like a diatom break out to me. Has the tank been running for just a few weeks? If so that's normal.
caferacermike is offline  
post #5 of 5 Old 09-18-2007, 04:14 PM Thread Starter
New Member
new tank problem

running about 5 weeks checked phos levels a bit high doing another water change to see if that helps
bubbles12 is offline  

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where did I go wrong with my 55 gal tank? (NTS problems) DappleDoxieGirl Beginner Freshwater Aquarium 14 02-02-2010 09:19 AM
New tank PH problems aryehl Beginner Freshwater Aquarium 2 08-03-2008 07:36 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome