Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources

Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources (http://www.tropicalfishkeeping.com/)
-   Freshwater and Tropical Fish (http://www.tropicalfishkeeping.com/freshwater-tropical-fish/)
-   -   Setting up my old tank again. Cycle again? (http://www.tropicalfishkeeping.com/freshwater-tropical-fish/setting-up-my-old-tank-again-21967/)

brettxw 03-08-2009 03:30 AM

Setting up my old tank again. Cycle again?
 
I want to set up my previous tank again. Its a 12 or 15 gallon tank. It has not been used for about a month, maybe a week or two longer. Do I have to cycle it again or can I just start adding fish after I make sure the tests show normal.

iamntbatman 03-08-2009 10:50 AM

Has the tank had anything in it at all? If it's just been sitting around empty and dry, it needs to be cycled all over again. If it's been full with the filter running and some ammonia source in the tank (i.e. fish) then it's likely still got plenty of bacteria.

brettxw 03-08-2009 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by iamntbatman (Post 178427)
Has the tank had anything in it at all? If it's just been sitting around empty and dry, it needs to be cycled all over again. If it's been full with the filter running and some ammonia source in the tank (i.e. fish) then it's likely still got plenty of bacteria.

Darn. Not the answer I wanted to hear ha. Thank you again batman :)


All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2