Not running carbon? - Page 2
Tropical Fish

Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources » Freshwater Fish and Aquariums » Beginner Freshwater Aquarium » Freshwater Aquarium Equipment » Not running carbon?

Not running carbon?

This is a discussion on Not running carbon? within the Freshwater Aquarium Equipment forums, part of the Beginner Freshwater Aquarium category; --> I used to purchase the filters for my top mounted Eclipse filter, and they came with carbon already in it so there was no ...

Reply
Old 12-29-2007, 07:28 PM   #11
 
Andyandsue's Avatar
 
I used to purchase the filters for my top mounted Eclipse filter, and they came with carbon already in it so there was no option. I lived and I learned... I have high phosphates so the carbon was actually increasing the algae in my tank. I used the last Eclipse filter, cut off the floss, removed the carbon and I use the holder empty with phosphate lowering floss. I haven't had a problem with algae or phosphates since. If I feel the water needs a little "polishing" I use little bags of carbon that I bought, I buy Algone, or I use a micro-floss, which is a white colored very fine floss.

No need to carbon! My tank is been better without it, and I am saving a ton of cash on filter media.
Andyandsue is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my 39g+ running!!!! Silverthorne Freshwater Journals 25 03-07-2010 01:44 PM
new tank, running a little hot conger Saltwater Aquarium Equipment 4 02-03-2008 09:22 PM
210 is up a running! MKSII Freshwater Journals 14 01-22-2008 01:00 PM
Active Carbon and Filter Carbon? Robnjo Saltwater Aquarium Equipment 1 05-26-2007 12:05 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -5. The time now is 09:40 AM.