eheim filter not turning on when plugged in - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 04-05-2012, 10:52 PM Thread Starter
Member
 
eheim filter not turning on when plugged in

Hey guys, so I just moved my eheim classic 2017 from my downstairs tank to my upstairs tank, and I just finished hooking it up and when I plugged it in, the motor is not turning on. It was working just fine when I unplugged it from my downstairs tank. There is already water in the canister as I used quick disconnnects. All my valves are open as well. I did notice that the 2 prongs on the plug are slightly rusted. Would that have anything to do with it not working? Or is the eheim completely dead? Thanks in advance.
excal88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 04-05-2012, 11:30 PM
Member
 
Boredomb's Avatar
 
If the plugs are not making contact it won't work but since it was just working I wouldn't think that would matter. This might sound stupid bur did you prime the pump? I know you said the canister was full cause you have quick connect but when you hooked the hoses back up and turned the quick connects was the inlet hose full of water before you turn the quick connects?

Boredomb is offline  
post #3 of 6 Old 04-06-2012, 12:11 AM Thread Starter
Member
 
Yea, both hoses are full with water. When I plug in the filter, usually there's a gurgling sound or the such, but now there isn't and it stays silent. I have a feeling that the plug is old since the prongs are corroded, so my dad and I will probably take a look and attempt to replace it with a new one.
excal88 is offline  
post #4 of 6 Old 04-06-2012, 01:05 AM
Member
 
Boredomb's Avatar
 
Ok well those are pretty easy to change out.

Boredomb is offline  
post #5 of 6 Old 04-06-2012, 04:13 AM Thread Starter
Member
 
Ok so it turns out all I needed was quite a bit of elbow grease. I cleaned off the corrosion *wiped/scraped off the rust* took apart the impeller, cleaned it all out, wiped it down, and bam it started working. Thanks for the advice, I really appreciate it! Now only if I could get that aquarium water taste out of my mouth.....
excal88 is offline  
post #6 of 6 Old 04-06-2012, 07:09 AM
Quote:
Originally Posted by excal88 View Post
Now only if I could get that aquarium water taste out of my mouth.....
Industrial strength Listerine!!!

Father Knows Best but Abbey knows everything! I once knew everything, then I asked one question.
` ...><((((>` . . ` . . . ><((((> . ` .. . ><((((>
AbbeysDad is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Eheim 2213 filter iamgray Beginner Freshwater Aquarium 10 04-23-2011 09:16 PM
eheim wet dry filter opinion statenfish Beginner Freshwater Aquarium 1 11-01-2009 05:57 PM
Which eheim filter to use? scottysgirl Freshwater Aquarium Equipment 2 01-02-2008 09:08 PM
eheim filter help help a.viola Tropical Fish Diseases 6 10-30-2006 07:05 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome