Johnny's Plant Build - Page 6 - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #51 of 304 Old 02-23-2010, 06:19 PM Thread Starter
Member
 
JohnnyD44's Avatar
 
I did leave out the activated carbon...i figured it's bad for plants and the only thing in there right now is the blue filter pad....I thought activated carbon was bad for plants??


should i add the carbon??? it also came with a biowheel filter for "occasional polishing"....

any thoughts?? HELP!!!!!!!! hahahaha
JohnnyD44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #52 of 304 Old 02-23-2010, 06:33 PM
Member
 
Mean Harri's Avatar
 
Leave out the carbon. What canister filter has a bio wheel? I'd forget about the bio wheel too. They make surface agitation which gases off co2.
Mean Harri is offline  
post #53 of 304 Old 02-23-2010, 06:37 PM
Member
 
Angel079's Avatar
 
No carbon ion planted tank. Keep the carbon pad you have there in case you need to medicate the tank one day you then can add it to help remove the meds; otherwise no need for it!

~ Life Is Too Short, Break The Rules, Forgive Quickly, Kiss Slowly, Love Truly, Laugh Uncontrollably And Never Regret Anything that Made You Smile.
Life May Not Be The Party We Hoped For, But While We're Here, We Should Dance. ~
Angel079 is offline  
post #54 of 304 Old 02-23-2010, 07:06 PM Thread Starter
Member
 
JohnnyD44's Avatar
 
the biowheel goes inside the cansiter...there won't be any surface disruption once the plants are in...

here's the bio-wheel in the canister....they say it's optional...
http://marineland.com/sites/Marinela...Pro350QSUG.pdf

check out step 2b
JohnnyD44 is offline  
post #55 of 304 Old 02-23-2010, 07:13 PM
Member
 
Mean Harri's Avatar
 
I'm just trying to think of everything for your problem. While I'm not familiar with your pump it's a pump. And pump theory I am really familiar with. Fire truck pump operation but still, a pump. Just bigger.

Do you have your intake and output right next to each other as they show in that pdf manual? If so try separating them some. Output flow could disrupt input flow. It definitely is not primed all the way. There's a disruption somewhere. Think Harri think...

“He who knows nothing is closer to the truth than he whose mind is filled with falsehoods and errors”
Thomas Jefferson quote
Mean Harri is offline  
The Following User Says Thank You to Mean Harri For This Useful Post:
JohnnyD44 (02-23-2010)
post #56 of 304 Old 02-23-2010, 07:18 PM
Member
 
Angel079's Avatar
 
This may sound dim to you guys...but you're sure all hoses are connected properly and it doesn't draw on air from ANYWHERE?

~ Life Is Too Short, Break The Rules, Forgive Quickly, Kiss Slowly, Love Truly, Laugh Uncontrollably And Never Regret Anything that Made You Smile.
Life May Not Be The Party We Hoped For, But While We're Here, We Should Dance. ~
Angel079 is offline  
The Following User Says Thank You to Angel079 For This Useful Post:
JohnnyD44 (02-23-2010)
post #57 of 304 Old 02-23-2010, 07:22 PM Thread Starter
Member
 
JohnnyD44's Avatar
 
I just did a quick google search...i'm going to take a look at the rubber gaskets on the lid....some else had the same problem, I'm going to turn it off and check the lid for leaks and then see how it goes tonight again.....

The output is about 6" higher than the input piece in the tank...

"think, johnny, think" I'm checking the gaskets now to see if that helps....it'll take about 1/2 before i notice if the water level falls......


I really was hoping to get this figured out before friday....i really really dont' wanna run my biowheels with new plants for another week....ugh...

I'll keep you posted....thanks, y'all are the best!!!
JohnnyD44 is offline  
post #58 of 304 Old 02-23-2010, 07:33 PM
Member
 
Angel079's Avatar
 
Was it me; i'd take the whole thing out, dissemble sit down ooohhhmmmmm style on the floor and start over with a lot of patience and focus something ain't put together right.....how's the lid built- Make sure it its having the o-rings on it that they're properly in place and not squished the wrong way somewhere's in there (been there & done that with the Ehim yrs ago).

You'll get there Johnny - YOU CAN DO IT!!!!

~ Life Is Too Short, Break The Rules, Forgive Quickly, Kiss Slowly, Love Truly, Laugh Uncontrollably And Never Regret Anything that Made You Smile.
Life May Not Be The Party We Hoped For, But While We're Here, We Should Dance. ~
Angel079 is offline  
post #59 of 304 Old 02-23-2010, 07:53 PM Thread Starter
Member
 
JohnnyD44's Avatar
 
I THINK I GOT IT!!!!!!!!!

i took it all apart @ the quick dis-connects....by the way are a god-sent awesome thing haha

I resealed the o-ring and made sure everything was jammed together.....turned it back on, primed it and water is gushing through the input hose as well as the output....i think it's gonna be alright, I"m going to check the water level before going to bed.....

thanks for all your help

***sorry for a quick panic*** haha

I am so excited for my plants to get here, although I did check my account @ SA today and it was still processing....hmm...thought they would shipped by now....maybe not!
JohnnyD44 is offline  
post #60 of 304 Old 02-23-2010, 07:58 PM
Member
 
Mean Harri's Avatar
 
It will say processing. They don't update shipping each step on their site. they're on the way. trust.
Good deal man. I bet it was sucking air. Even if a little it'll lose it's full prime.

“He who knows nothing is closer to the truth than he whose mind is filled with falsehoods and errors”
Thomas Jefferson quote
Mean Harri is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Algae on plant leaves, harmful to plant? poolman84 Beginner Planted Aquarium 14 03-09-2010 10:31 AM
Johnny's 55G Renovation!! JohnnyD44 Freshwater Journals 3 01-31-2010 11:49 AM
Johnny's 55 Gallon 'Arctic' Tank!!! JohnnyD44 Freshwater Journals 14 07-10-2009 09:47 PM
Identify plant and suggestions on plant arrangements saulat Beginner Planted Aquarium 3 06-22-2009 07:04 PM
ATTN Plant Xperts.....Need plant help (newbie ?) bigk_54 Beginner Planted Aquarium 10 09-09-2008 08:13 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome