Why isn't my filter working? It ex working before and now it's not - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 04-03-2014, 07:59 AM Thread Starter
Member
 
MissBec's Avatar
 
Question Why isn't my filter working? It ex working before and now it's not

I tested in a bucket and it work, the brand of the filter is hopar canister external. I change one pipe since it was really nasty and I put the two tubes into my tank and it's not doing anything at all!!!

It has in and out outlet and I tried sucking both of the tubes but it didn't start, it's second hand which came with my tank. I position the filter onto the floor and the tank is sitting on my desk it about 120 litres...

I notice there is few parts missing e.g. Spray bar, strainer and few pipes
MissBec is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 04-03-2014, 09:25 AM
Member
 
jaysee's Avatar
 
There is only one moving part on a filter and that's the impeller. Sounds like something is obstructing it. Have you cleaned out the motor?

125 - BGK, chanchito cichlid, pictus cats, silver dollars, palmas bichir
125 - cichlids (severums, bolivian rams, chocolate), rainbows ( turquoise, red), loaches (angelicus, zebra, kuhli and horseface), plecos (BN, RL and clown), denison barbs, tiretrack eel, pearl gouramis, betta
90 - Congo tetras, african knife, upside down cats, spotted ctenopoma, kribensis, delhezzi bichir
2.5 - betta
jaysee is offline  
post #3 of 6 Old 04-03-2014, 01:29 PM
Member
 
RSVBiffer's Avatar
 
As Jaysee said the impeller or possibly air in the system preventing a syphon.
RSVBiffer is offline  
post #4 of 6 Old 04-04-2014, 07:35 AM Thread Starter
Member
 
MissBec's Avatar
 
Yes I clean the motor it seems the impeller was out of place, it seem that the tube is having trouble sucking the water in , what should I do!
MissBec is offline  
post #5 of 6 Old 04-04-2014, 07:49 AM
Member
 
jaysee's Avatar
 
I would manually fill the filter with water and then put the filter head on.

125 - BGK, chanchito cichlid, pictus cats, silver dollars, palmas bichir
125 - cichlids (severums, bolivian rams, chocolate), rainbows ( turquoise, red), loaches (angelicus, zebra, kuhli and horseface), plecos (BN, RL and clown), denison barbs, tiretrack eel, pearl gouramis, betta
90 - Congo tetras, african knife, upside down cats, spotted ctenopoma, kribensis, delhezzi bichir
2.5 - betta
jaysee is offline  
post #6 of 6 Old 04-04-2014, 09:53 AM
Member
 
RSVBiffer's Avatar
 
If Jaysee's suggestion doesn't work then I would disconnect the filter-in pipe from the filter and, with the Otha end still in the tank, suck on it until it starts syphoning. This depends if you have Taos etc on the pipe otherwise it can get very messy if you aren't quick . Is there a priming button on the filter?
RSVBiffer is offline  
Reply

Tags
broken , filter , help confused , not working

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
This Fist thing isn't working out that well. Bethaliz Beginner Freshwater Aquarium 43 08-04-2008 09:08 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome