Where did my Nitrites go? - Tropical Fish Keeping - Aquarium fish care and resources
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 03-31-2011, 02:56 PM Thread Starter
New Member
 
Where did my Nitrites go?

I was cycling my 55-gallon fish tank with six platys and three turquoise rainbow fish. After what seemed like forever and a zillion 15 percent water changes, I finally got some nitrites. The first day I had them, it was just a trace. The second day, there was a .50 ppm. The third day, there was about 2 ppm. I did a 15% water change and removed the rainbows because my wife doesn't like them. The fourth day, no nitrites to be seen and the ammonia was back up to .5 ppm (they were almost gone). Two days later, still no nitrites and the pH seems to be varying dramatically.

Was this just because I moved the rainbows? Should I put them back? Any ideas?

Thanks.

KC
Gobbs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 03-31-2011, 03:26 PM
Member
 
redchigh's Avatar
 
Possibly some of the bacteria died off when you removed the rainbows. Give it time to balance again. (day or two.)

Sounds like you're doing good. In two days, test nitrate. you might be cycled. :)

Quote:
Originally Posted by Christople View Post
^^ genius
__________________

Soil Substrates Guide:
Part 1
--------- Part 2

_____________________
redchigh is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant get nitrItes down... molliefan09 Beginner Freshwater Aquarium 8 02-21-2010 06:06 PM
No Nitrites Yet Sj45 Beginner Freshwater Aquarium 4 01-22-2009 11:38 PM
Nitrites Max77 Beginner Freshwater Aquarium 7 09-25-2008 10:17 PM
Help with Nitrites.... FishRCool Beginner Freshwater Aquarium 3 03-12-2008 01:49 AM
Where are my nitrites?!?! jsm11482 Beginner Freshwater Aquarium 25 10-05-2006 12:11 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome